Over ons

Nederland en ‘De Kaap’ delen een lange historie. Er is een hoop gebeurd in Zuid-Afrika. De apartheid is van tafel geveegd, er is meer gelijkheid, maar we zijn er nog lang niet. Kaapse Saak is dol op Zuid-Afrika en probeert een steentje bij te dragen aan de groei van de (locale) economie.

Kaapstad swingt en bruist. Woodstock is op dit moment één van de meest populaire lokaties van Kaapstad. Nieuwe winkeltjes met uniek Zuid-Afrikaans design schieten als paddestoelen uit de grond. Kaapse Saak heeft o.a. rondgestruind tussen de Pan-African Market en de Biscuit Mill en een selectie gemaakt van produkten die de moeite waard zijn. Produkten met een win-win stempel. Rechtstreeks ingekocht bij de lokale makers, of bij bedrijven die dezelfde idealen als Kaapse Saak delen: Zuid-Afrika op een hoger plan brengen. En dan niet ten koste ván, maar mèt de lokale makers.

Kaapse Saak zelf is een mix van Zuid-Afrikaanse warmte en Hollandse klei. Renee is Zuid-Afrikaanse import en Inger is geboren en getogen Rotterdammer. Samen gingen ze in 2016 op pad en stelden een collectie samen van tribal art en modern design. In Woodstock vonden ze de tafels van Saks Corner en de riempiebench van Pedersen + Lennard. Na een bezoek aan de weverij van de Barrydale Weavers konden ze de de handgeweven katoenen badlakens, theedoeken e.d. niet weerstaan. Ook waren ze op slag verliefd op de handmatig bedrukte kussens van Fabricnation en de schalen van Quazi Design in Swaziland. Een vriend bracht hen in contact met Design Afrika, waar ze een mooie collectie manden hebben besteld. Authenthieke ‘neck stools’, maskers en JuJu hats werden gevonden in de uithoeken van Zuid-Afrika. En dit is nog maar het begin.

Kaapse Saak werkt. Oók aan de toekomst van Zuid-Afrika. 

© 2016 - 2022 KaapseSaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel