Afrikaans interieur design

Ben je geïnteresseerd in Afrikaans interieur design? Dan ben je bij Kaapse Saak aan het juiste adres. Wij houden van Zuid-Afrika en de vele bijzondere, authentieke werkwijzen waarop producten handgemaakt worden. Om prachtig Afrikaans design bereikbaar te maken voor Nederland, importeert Kaapse Saak mooi Zuid-Afrikaans design naar Nederland. Op deze manier proberen we vooral ook een steentje bij te dragen aan de (lokale) economie en de welvaart van de lokale mandenmakers, houtbewerkers, weavers, et cetera. Wat kun je dan verwachten in onze webshop? Typische Afrikaanse design voorwerpen zoals uit hout gesneden mannetjes, krukjes en manden. Een combinatie van groennuances en donkere houtsoorten is uiteraard ook terug te vinden in producten. Laat je verrassen door al het moois wat valt onder Afrikaans interieur design van echte lokale ambachtslieden.

Zuid Afrikaans MaskerLepels Kaapstad

Kaapse Saak heeft het brede assortiment rechtstreeks ingekocht bij de lokale makers of bij ondernemingen die dezelfde idealen als Kaapse Saak delen: Zuid-Afrika op een hoger plan brengen door de prachtige handgemaakte producten met de wereld te delen. En dan niet ten koste van de lokale makers, maar met en voor de lokale makers.

Zuid-Afrikaans design

Als je denkt aan Zuid-Afrika, denk je aan de warme gloed van de ondergaande zon, de prachtige natuur en de rijke materialen. Breng deze warme sfeer in je interieur door Afrikaans interieur design aan je inrichting toe te voegen. Binnen het Afrikaans design zijn verschillende stromingen aanwezig. Bekende stijlen binnen het Afrikaanse interieur design:

  • Modern Afrikaans interieur design
  • Afrikaans minimalisme
  • Traditioneel Afrikaans interieur design

Het assortiment

Alle producten in onze webshop hebben we dus zelf uitgekozen, ter plekke bij de makers of via eerlijke handelaren. Zo zijn we in Woodstock tegen de tafels van Saks Corner en Pedersen + Lennard aangelopen. Na een bezoek aan de weverij van de BarrydaleWeavers konden we de handgeweven katoenen badlakens, theedoeken en handdoeken niet weerstaan. Ook waren we op slag verliefd op de handmatig bedrukte kussens van Fabricnation en de schalen van Quazi Design in Swaziland. Een vriend bracht ons in contact met Design Afrika, waar we een mooie collectie manden hebben besteld. Verder vonden we authentieke ‘neckstools’, maskers en JuJuhats in de uithoeken van Zuid-Afrika. En dit is nog maar het begin.

Over Kaapse Saak

Kaapstad swingt en bruist. Woodstock is op dit moment één van de meest populaire locaties van Kaapstad. Nieuwe winkeltjes met uniek Zuid-Afrikaans design schieten daar als paddenstoelen uit de grond. Kaapse Saak heeft onder andere rondgestruind tussen de Pan-African Market en de Biscuit Mill en een selectie gemaakt van producten die de moeite waard zijn om te kopen en te delen. Producten met een win-win stempel. Rechtstreeks ingekocht bij de lokale makers, of bij bedrijven die dezelfde idealen als Kaapse Saak delen: Zuid-Afrika op een hoger plan brengen. En dan niet ten koste ván, maar mét de lokale mensen. Kaapse Saak zelf is een mix van Zuid-Afrikaanse warmte en Hollandse klei. Renee is Zuid-Afrikaanse import en Inger is een geboren en getogen Rotterdammer. Samen gingen ze in 2016 op pad en stelden een collectie samen van tribal art en modern design. De culturele vondsten willen ze nu delen met alle liefhebbers van Afrikaans design.

Bekijk de producten online!

Kaapse Saak werkt. Oók aan de toekomst van Zuid-Afrika. Bekijk direct de veelzijdige en uiteenlopende Afrikaanse interieur design producten in onze webshop en begin vandaag nog met het binnenhalen van jouw eigen stukje Afrika in huis!

 

┬ę 2016 - 2021 KaapseSaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel