Handgeweven theedoek uit Zuid-Afrika

Ben jij geïnteresseerd in mooie spullen met een Afrikaans tintje voor in je interieur? Dan ben je bij Kaapse Saak aan het juiste adres. Bij Kaapse Saak vind je de meest uiteenlopende spullen voor in je interieur die rechtstreeks uit Zuid-Afrika komen. Van voetenbankje tot prachtige handgeweven theedoek. Ons assortiment loopt zeer uiteen, maar alles is met zorg door ons uitgezocht. Op de plaatselijke markten in Zuid-Afrika zijn de mooiste interieur design items geselecteerd voor Afrikaanse interieurliefhebbers in Nederland. Dankzij Kaapse Saak is origineel Afrikaans interieurdesign verkrijgbaar op Nederlandse bodem. En nog makkelijk ook, aangezien je de gewenste producten zo in onze webshop kunt bestellen! Nieuwsgierig naar ons assortiment? Bekijk alles direct!

Zuid Afrikaans MaskerLepels Kaapstad

Waarom Zuid-Afrika?

Wij houden van Zuid-Afrika en de vele bijzondere, authentieke werkwijzen waarop producten handgemaakt worden daar. Kaapstad swingt en bruist. Woodstock is op dit moment één van de meest populaire locaties van Kaapstad. Nieuwe winkeltjes met uniek Zuid-Afrikaans design schieten daar als paddenstoelen uit de grond. Kaapse Saak heeft onder andere rondgestruind tussen de Pan-African Market en de Biscuit Mill en een selectie gemaakt van producten die de moeite waard zijn om te delen in Nederland en die je in de kamer wilt hebben. Producten met een win-win stempel, omdat wij ze rechtstreeks ingekocht hebben bij de lokale makers, of bij bedrijven die dezelfde idealen als Kaapse Saak delen: Zuid-Afrika samen op een hoger plan brengen. En dan niet ten koste ván, maar mét de lokale mensen.

Over ons

Om prachtig Afrikaans design bereikbaar te maken voor Nederland, importeert Kaapse Saak mooi Zuid-Afrikaans design naar Nederland. Op deze manier proberen we vooral ook een steentje bij te dragen aan de (lokale) economie en de welvaart van de lokale mandenmakers, houtbewerkers, weavers, et cetera. Wat kun je dan verwachten in onze webshop? Typische, Afrikaanse design voorwerpen zoals uit hout gesneden figuren en maskers, krukjes, handgeweven theedoeken en kleden en grote design manden. Een combinatie van groennuances en donkere houtsoorten is uiteraard ook terug te vinden in producten.

Kaapse Saak zelf is een mix van Zuid-Afrikaanse warmte en Hollandse klei. Renee is Zuid-Afrikaanse import en Inger is geboren en getogen in Rotterdam. Samen gingen ze in 2016 op pad en stelden een collectie samen van tribal art en modern design. De culturele vondsten willen ze nu delen met alle liefhebbers van Afrikaans design.

Het assortiment

Alle producten in onze webshop zijn dus door onszelf uitgekozen, ter plekke bij de makers of via eerlijke handelaren gekocht. Zo zijn we in Woodstock tegen de tafels van Saks Corner en Pedersen + Lennard aangelopen. Na een bezoek aan de weverij van de Barrydale Weavers konden we de handgeweven theedoeken, katoenen badlakens en andere handgeweven producten ook niet weerstaan. We waren eveneens op slag verliefd op de handmatig bedrukte kussens van Fabricnation en de schalen van Quazi Design in Swaziland. Een vriend bracht ons in contact met Design Afrika, waar we een mooie collectie manden hebben besteld. Verder vonden we authentieke ‘neckstools’, maskers en JuJuhats in de uithoeken van Zuid-Afrika. En dit is nog maar het begin. Wij blijven op zoek gaan naar de parels van Zuid-Afrika, om ze met jou te kunnen delen.

Bekijk de webshop

Ben je nieuwsgierig geworden naar al dat moois dat wij hebben binnengehaald vanuit Zuid-Afrika? Bekijk dan direct de veelzijdige en uiteenlopende Afrikaanse interieur design producten in onze webshop en begin vandaag nog met het binnenhalen van jouw eigen stukje Afrika in bijvoorbeeld de keuken. Wij zijn fan van de handgeweven theedoeken van de Barrydale Weavers!

┬ę 2016 - 2022 KaapseSaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel