Design mand van Afrikaanse bodem

Ben je geïnteresseerd in design meubels en woonaccessoires van Afrikaanse bodem? Dan is Kaapse Saak de webshop voor jou! De oprichters van Kaapse Saak hebben de schoonheid en het ambacht van Zuid-Afrika ontdekt toen ze daar op zoek waren naar de meest mooie en pure handgemaakte producten en meubels. Van design mand tot Afrikaanse houten maskers; Kaapse Saak laat je de mooie designwereld van Afrika zien. In de webshop vind je volop inspiratie voor jouw interieur.

Zuid Afrikaans MaskerLepels Kaapstad

Over Kaapse Saak

Kaapse Saak is een mix van Zuid-Afrikaanse design warmte en Hollandse klei. Nederland en ‘De Kaap’ delen een lange historie. Er is een hoop gebeurd in Zuid-Afrika, de apartheid is van tafel geveegd en er is deze dagen meer gelijkheid, maar we zijn er nog lang niet. Kaapse Saak draagt daarom graag een steentje bij aan de groei van de (lokale) economie. We zijn dol op Zuid-Afrika en delen graag de cultuur en schoonheid van dit land met jou middels mooie design meubels en handgemaakte manden en kleden van Afrikaanse hand. Bij Kaapse Saak kun je terecht voor Afrikaans interieurdesign van echte ambachtslieden.
 

Het assortiment

Alle producten in onze webshop hebben we zelf plaatselijk geselecteerd bij de makers of via eerlijke handelaren. Zo zijn we in Woodstock tegen de tafels van Saks Corner en Pedersen + Lennard aangelopen. Na een bezoek aan de weverij van de Barrydale Weavers konden we de handgeweven katoenen badlakens, theedoeken en handdoeken niet weerstaan. Ook waren we op slag verliefd op de handmatig bedrukte kussens van Fabricnation en de schalen van Quazi Design in Swaziland. Een vriend bracht ons in contact met Design Afrika, waar we een mooie collectie handgemaakte manden hebben besteld. Verder vonden we authentieke ‘neckstools’, maskers en JuJuhats in de uithoeken van Zuid-Afrika. En dit is nog maar het begin.

Waarom Zuid-Afrika?

Wij houden van Zuid-Afrika en de vele bijzondere, authentieke werkwijzen waarop producten handgemaakt worden. Kaapstad swingt en bruist en Woodstock is op dit moment één van de meest populaire locaties in Kaapstad. Nieuwe winkeltjes met uniek Zuid-Afrikaans design schieten als paddenstoelen uit de grond. Wij (Renee en Inger) hebben onder andere rondgestruind tussen de Pan-African Market en de Biscuit Mill en een selectie gemaakt van producten die de moeite waard zijn om te delen in Nederland.

Wij bieden je producten met een win-win stempel, omdat wij rechtstreeks ingekocht hebben bij de lokale makers, of bij bedrijven die dezelfde idealen als Kaapse Saak delen: Zuid-Afrika op een hoger plan brengen. En dan niet ten koste ván, maar mét Zuid-Afrikaners.

Online design mand bestellen

Heb jij onze handgemaakte manden al gezien? Je kunt direct online een design mand uit Zuid-Afrika bestellen bij Kaapse Saak. Bekijk het gehele assortiment direct. Kaapse Saak werkt. Oók aan de toekomst van Zuid-Afrika.

© 2016 - 2022 KaapseSaak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel